Strada EP - special edition

Strada EP - special edition

 Do dnešního dne bylo kolem speciální edice Strady EP hodně tajností, výrobce si chtěl nechat moment překvapení na výstavu SCAA v Houstonu, ovšem internet je rychlejší než tichá pošta, prosákly jen kusé informace a tak jen v krátkosti přináším popis této novinky.

Inženýři a technici v LaMarzocco nezůstali v ovládání Strady jen u tlačítka (Jog wheel), u rychlé změny teploty, nastavení teploty a tlaku, chronos funkce apod.. Díky poznatkům baristů z bojových polí (rozuměj barů) z celé planety, kterým výrobce pozorně naslouchá, vytvořil něco, co posouvá ovládání všech parametrů kávovaru do jiné polohy.

Android uvnitř

Se všeobeným rozšířením smartphonů a různých aplikací, technologie použitá v kávovarech trochu pokulhává a i když není nad jednoduchost stylu LM Linea, Strada se jako první v historii kávového odvětví ukáže světu s rozhraním dotykové obrazovky a instalovaným operačním systémem Android.

  • 1 GHz  ARM processor
  • 8 GB vnitřní pamět
  • Android 2.4 Gingerbread (s vlastním uživatelským rozhraním)
  • Mini audio jack out
  • USB 2.0
  • Wifi 802.11n

Profilování tlaku extrakce jen jako začátek

Barista bude mít na starost nejen kvalitní extrakce, ale i jejich komentování prostřednictvím Gmailu. Nastavené profily extrakcí tak bude moci sdílet se kterýmkoliv stejně vybaveným strojem na planetě.

Aplikace

Strada bude disponovat vestavěnými aplikacemi jako Music, Messaging, Google Talk, a Marketplace. Na akci SCAA v Houstonu bude k vidění prototyp s uživatelským rozhraním profilace tlaku. Další aplikace na sebe nenechají dlouho čekat.