Proč rozšířit nabídku o kvalitní čaje, horkou čokoládu a jiné horké nápoje bez kávy?

Proč rozšířit nabídku o kvalitní čaje, horkou čokoládu a jiné horké nápoje bez kávy?

Do kaváren patří především kvalitní káva. O tom není pochyb, s tím plně souhlasíme. Na trhu existuje ale i mnoho dalších nekávových nápojů, o které je též nemalý zájem ze strany zákazníků. Máme na mysli populární chai latte, kvalitní horkou čokoládu a sypané čaje. Tyto položky svou cílovou skupinu rozhodně mají a důvodů, proč je do nápojového lístku zařadit, je hned několik.

100 lidí, ještě více chutí

Vidět vlastního zákazníka bezradně koukat do nápojového lístku není nic příjemného. Ano, kamenem úrazu jsou občas i přehnaná očekávání nebo nerozhodnost. To si ale můžete velmi jednoduše podchytit – nabízejte vedle kávy i další bezkofeinové nápoje. Lidí, kteří nemají hořkost kávy v lásce a těch, co kofein nemohou ze zdravotních důvodů, je opravdu mnoho. I ti ale kavárny navštěvují, a to především pro načerpání pozitivní atmosféry, kvůli odpočinku či pracovním povinnostem. A mohou to být klidně vaši stálí zákazníci. Kvalita ostatních nápojů v nabídce by se proto měla rovnat těm klasickým kávovým. 

Další skupinou jsou děti. Vybrat pro malého návštěvníka ten správný drink, který mu zachutná, může být někdy oříšek. Pokud tedy chcete být přátelským místem i pro rodiny, je na místě myslet i na ty nejmenší. 

Různé příležitosti si žádají různé pohoštění

Co si vybavíte, když se řekne bramborový salát? Většině se okamžitě vybaví Vánoce. A o tom to je. Sice jsou mezi námi i tací, co si s klidnou duší poručí doppio v pozdních odpoledních hodinách (netvrdíme, že to není náš případ), ale k večeru patří spíše čaje. Je to nepsané pravidlo, které chrání kvalitu našeho spánku. Stejně tak během podzimu. Zabalit se do deky, užívat si poslední dny zahrádek, kochat se spadaným listím a vychutnávat si výběrový sypaný čaj, to je idylka, kterou Češi milují. Tak jim to dopřejte. 

O jaké nápoje nabídku rozšířit? 

Starter packem dobré kavárny či jiného gastronomického podniku jsou zaručeně domácí limonády, v tom jsou trendy již jasně dané. Co ale ty horké nápoje? Jak jsme již zmínili,  kvalitní sypané čaje by rozhodně neměly chybět. To je základ. Dále ale existuje i chai latte nebo čokoláda. 

Chai latte 

Voní jako Vánoce, ale zákazníky je oblíbené po celý rok. Připravit se totiž dá i na led. Tento kořeněný nápoj miluje především generace mileniálů, která ho často dopřává i dětem. Jedná se totiž o černý čaj s kořením, jako je kardamom, skořice, zázvor, muškátový oříšek a další. Tato směs se zalévá napěněným mlékem, což z něj dělá dokonale jemný a voňavý nápoj. 

Coffee Source - Chai Latte

Horká čokoláda

Zde velmi rozhoduje kvalita. Nikdo nechce, aby jeho čokoláda byla srovnávaná s tou v kelímku ze starých automatů. Nabídněte proto svým zákazníkům tu nejlepší horkou čokoládu, kterou kdy pili. Vraťte je do dětských let a vyvolejte v nich ohňostroj emocí. Pokud se vám to povede, je zcela jasné, že bude vaše kavárna na prvním místě v jejich pomyslném seznamu oblíbených podniků. Zabodujete ale i u dětí. Horká čokoláda je většinou totiž jejich první volbou při výběru. 

Coffee Source - Horká čokoláda

Sypané čaje

Není čaj jako čaj. Bohužel. Pokud ve svém podniku do teď nabízíte klasické sáčkové čaje, možná je čas na změnu. Změnu k lepšímu. Sypané čaje chutnají úplně jinak než ty ze supermarketu (a ano, i sypané mohou být naporcované v sáčcích) a je opravdu smutné, že je nabízejí jen málokde. Zkuste se tedy tímto odlišit od konkurence a nechte své zákazníky vybrat z palety skutečně kvalitních výběrových čajů. Věřte, že budou mile překvapeni. 

Coffee Source - Čaje Teapigs

Uspokojit zákazníky širokou nabídkou je vaším primárním úkolem. Poté už stačí jen zajistit úsměv na tvářích zaměstnanců, příjemné komfortní prostředí a máte vyhráno. Tak se do toho pusťte a zásoby nechte na nás. O to se rádi postaráme, stačí nás kontaktovat.